Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club

A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. Az informatikai eszközökkel a kialakult járványügyi helyzetben szeretnék segíteni a digitális oktatás hatékonyabbá tételét.

A használatra beállított 6 darab számítógépet 2020. december 17-én, csütörtökön adták át Kecskeméten: az eseményen jelen volt a Digital Lions Club több tagja is, többek között a klub elnöke, Magyar Csanád, továbbá Koncsik István II. alkormányzó, Kalocsai Sándor, illetve Bus Gábor a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felügyelő bizottságának tagja, aki egyben a rendezvény ötletgazdája is volt. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát az intézmény vezetője, Fáriné Boros Erika képviselte, az alapítványt pedig a kuratórium elnöke, Valkai-Bartók Ildikó.

A most átadott asztali számítógépek az iskola osztálytermeibe kerülnek majd, ezzel is segítséget nyújtva a digitális oktatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez, bővítéséhez. Az iskolák digitális oktatásának számítógépekkel való segítésében fontos szerepet játszik az új Digital Lions Club folyamatosan gyűjtve az informatikai eszközöket, hogy minél több iskolának, illetve rászoruló diáknak tudjanak segíteni a jövőben is.

A kecskeméti központú Digital Lions Club napjaink egyik legaktuálisabb témájával, a digitális függőséggel kapcsolatos kérdésekkel, problematikával foglalkozik. A klubot olyan családanyák, családapák és fiatalok alkotják, akik gyerekeik révén is érintettek az okos eszközök túlzott használatában. A digitális függőséget, mint betegséget a WHO 2018-tól vette fel listájára. A Digital Lions Club fő célja, hogy segítséget nyújtson szülőknek, pedagógusoknak, de természetesen a fiataloknak is, akik gondban vannak a digitális eszközök helyes használatával, vagy engedésével.

A Digital Lions Club tagjai magukra is igaznak tartják, hogy talán nincs olyan hihetetlen mennyiségű, a tisztán látásában korlátolt ember, semmilyen téren, mint a digitális eszközök helyes vagy éppen helytelen használatával kapcsolatosan. S ahogyan a látásában korlátolt embertársunknak a kezébe adhatunk eszközöket, ami segíti és előre viszi az életét, a klub szeretne egy olyan kapaszkodó lenni ebben a digitális vakságban, mely ötletekkel, praktikus megoldásokkal valódi segítséget nyújthat a kérdésben érintettek számára. A klub az elmúlt fél évben már több rendezvényt is szervezett: a mostani számítógépes adományozáson kívül hasznos tanácsokat tartalmazó webináriumokat és workshopokat is tartott az érdeklődők számára.


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba