Lions Etikai kódex

Lions Klubok Magyarországi Szövetsége

Etikai Kódex

Megmutatom, hogy hiszek a munkámban. Célom, hogy azt szorgalmasan végezve, munkám minőségével szerezzek jó hírnevet magamnak.

Sikerre törekszem, és megkövetelek minden jogos hasznot és ellenszolgáltatást, de nem szerzek hasznot önbecsülésem elvesztése árán, ha sikeremet kétes értékű tevékenység vagy tisztességtelen előny biztosítaná.

Tudom, hogy üzleti tevékenységemmel nem kell másokét lerombolnom. Lojális vagyok ügyfeleimhez, üzlettársaimhoz és őszinte magamhoz.

Bármikor, ha bizonytalan vagyok embertársaimmal szembeni pozícióm igazában, vagy etikájában, azt magam ellenében oldom fel.

A barátság számomra cél és nem eszköz. Az igaz barátság önzetlen, és nem mérem azzal, hogy ki, kinek mekkora szolgálatot tesz. A baráti kezet olyan szellemben fogadom el, ahogy azt felém nyújtják.

Állampolgári kötelességeimet mindig szem előtt tartva szóban és tettekben hűséges vagyok nemzetemhez, hazámhoz és szűkebb közösségemhez. Időmet, munkámat és erőmet e célokra készséggel áldozom.

Segítem embertársaimat: együttérzéssel az aggódókat, támogatással a gyengéket és anyagiakkal a rászorulókat.

Óvatosan kritizálok és elfogulatlanul dicsérek, mert építenem kell és nem rombolnom.

SZOLGÁLUNK! WIR DIENEN! WE SERVE!


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba