Mire is vállalkozik a Digital Lions Klub?

Az informatikai eszközök használatát nem tanítják, nagyrészt intuitívan, mindenki maga kezdi ezeket felfedezni, és gyakran túl korán kerül egészen kis gyermekek kezébe is. Mivel nincsenek szabályok, ebből sok konfliktus származik, és ez az elmúlt év hatásaival együtt egy igazán nagy és jelen lévő társadalmi probléma.

2018 óta ugyanolyan függőségként ismerik el a digitális függőséget, mint a dohányzás-, az alkohol-, vagy drog függőséget. Sok esetben a szülők játékfüggőnek, „kütyüfüggőnek” látják gyermeküket, és sokszor türelmetlenül, tehetetlenül állnak a problémahalmaz előtt.  

Van erre megoldás? Lehet ezt szelíden is szabályozni? Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ-

Célunk az, hogy nem az eszközöktől való tiltásra, vagy azoktól tartózkodásra bátorítsuk a szülőket, a fiatalokat, hanem ezek tudatos használatára, a helyes digitális egyensúly megteremtésére segítsünk, s ez által a szülőket a gyerekek problémáinak megértésére.

Klubunk célkitűzése: az ezekre kidolgozott ötletek, javaslatok kommunikálása, az emberek szemléletének jó irányba való formálása, a helyes motiváció megtalálására való segítés. Valamint a Lions Mozgalom megismertetése minél szélesebb körben Magyarországon!


Képgaléria


Hogyan lehet Lions Club tag?

A lions klubtagok idejüket és a képességeiket felajánlva segítik, erősítik a közösségeiket. A Lion a jószolgálati munka tapasztalatain keresztül új képességeket szerezhet, tartós barátságokat köthet, találkozhat igazi kihívásokkal, és sokat tanulhat, fejlődhet a feladatok megoldása során.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba